Van hobby naar bedrijf

Van hobby naar bedrijf

Van hobby naar bedrijf – Irene

Inmiddels geef ik, Anita, al weer meer dan 15 jaar cursus tassen maken in Amsterdam, in de loop van de jaren zijn er al heel veel oud cursisten die zelf een tassen merk hebben opgestart en enorm mooie collecties maken.

Het leuke is dat je ziet dat alle cursisten een eigen en andere stijl hebben. De cursisten zitten elkaar niet in de weg. In de komende blogposts, zal er over en door verschillende oud-cursisten een post geschreven worden.

De eerste is van Irene. Ik vind haar werk heel sterk omdat ze een geselecteerd aantal modellen heeft waar ze veel van maakt. Dit is de manier om snelheid in je bestellingen te kunnen maken. Irene verkoopt handgemaakte lederen tassen op bestelling, Haar tassen kunnen gecustomized worden door er een applicatie op te laten zetten van je favoriete huisdier. Hieronder een stukje van Irene zelf:

 

Irene, Tasz63

In januari 2014 ben ik begonnen met de cursus tassen maken bij Fontaines Creations in Amsterdam.

Super spannend, want met leer werken is zo anders dan een lapje stof. Ik was ontzettend trots op mijn eerste portemonnee die ik de eerste les heb gemaakt. De 10 lessen waren zo voorbij.  En ik was een paar tassen rijker. Het leuke aan de lessen van Anita is, dat ze de richtlijnen geeft en hulp waar nodig, maar vooral je eigen stijl laat ontwikkelen.

Kleine groep cursisten, dus persoonlijke aandacht. Natuurlijk ook de gezelligheid en de koffie/thee tijdens het werken.

Na deze lessen was ik zo enthousiast dat er al gauw een leernaaimachine en schalmmachine bij mij in huis stond. Daarna nog een cursus in wat moeilijker modellen zoals de dokterstas en een keersouffle gedaan. In die tijd woonde ik in Amsterdam en kon ik op de fiets materiaal halen. Tot 2019 heb ik voor de hobby tassen gemaakt. En toen 2020 de start van mijn eigen bedrijf www.Tasz63.nl

Ik woon niet meer in de buurt, maar bestel nog steeds bij Anita, goede kwaliteit en snelle levering. De overgang van hobbymatig tassen maken naar een eigen bedrijf starten kwam eigenlijk onverwacht. Natuurlijk zat het altijd wel in mijn hoofd dat dat toch wel erg leuk zou zijn, maar een vaste baan in de zorg geeft zekerheid.

In 2019 kwam er de verandering, we gingen verhuizen van Amsterdam naar Willemsoord, een klein dorpje in Overijssel. Spannende tijden, want wat ga ik doen? Ga ik weer een baan in de zorg zoeken of toch die droom achterna? Het is de droom geworden, maar hoe wil ik dat gaan doen.

Ik wil geen grote voorraad tassen hebben staan, maar tassen maken op bestelling. Iedere tas die ik dan maak is dus ook al verkocht. Maar ik wil ook graag maken wat ik mooi vind. Daarom heb ik inmiddels een ruime keus aan zelf ontworpen  modellen die je kunt laten maken in de kleur leer en voering die jij mooi vindt. En met diverse keuze mogelijkheden zoals applicatie, extra zakken of een speciale sluiting.

Het was even puzzelen hoe en waar ik mijn werkplek zou maken. Met een grote dakkapel was de zolder al gauw een prachtig licht atelier geworden. Daarna ging het snel. Inschrijven bij de KvK.  Naam bedenken, het lastigste stukje. Webwinkel inrichten en gaan… Januari 2020 was het zover. Tasz63 is officieel.

Een vriendin van mij was net begonnen met EigenBaas,  een bedrijf in Advies en Administratie. Zij heeft mij geholpen om de boekhouding en alles wat daarbij komt kijken in goede banen te leiden. En sindsdien doet ze dat als mijn officiële boekhouder.

Het is heerlijk om in alle rust ruimte en vrijheid met mijn hobby/baan bezig te zijn. Klanten te leren kennen via de mail of in het atelier. Lokaal meer bekendheid te krijgen en af en toe op een braderie te staan. Het blijft hard werken om op sociale media Tasz63 onder de aandacht te brengen.

Maar ik krijg het steeds meer in de vingers.

Groetjes Irene

Geef een reactie