Anita Fontaine

Eigenaresse
Toen Anita 10 jaar was ging zij op bezoek bij het confectieatelier van de ambachtsschool naast haar ouderlijk huis. In het atelier werden herenkostuums gemaakt op industriële naaimachines. Vanaf dat moment wist zij: ‘later wil ik dit ook!’. Vanaf haar 15e naaide ze zelf haar broeken, bloesjes en maakte zij de hippe kleding uit de (te dure) winkels zelf na. Haar vervolgopleiding was duidelijk: de mode academie in Amsterdam. 

In 1996 tekende Anita het contract voor het pand aan het Europaplein in Amsterdam. Hier opende zij met haar partner een leren kleding atelier, waar zij samen  collecties ontwierpen en produceerden voor grote modemerken. In 2001 ging Anita alleen verder en specialiseerde zij zich in leren tassen na het afronden van de opleiding Tassen-en Klein lederwaren in Den Bosch. 

In de afgelopen 20 jaar werkte zij samen met verschillende grote merken en ontwierp ze de gehele collectie voor Sticks and Stones. In 2006, kreeg Anita het idee om het ambacht door te geven en haar liefde voor het leerberoep te delen. De volgende week plakte zij een papiertje op raam waar zij de cursussen promootte. Al snel hoorde een kennis die bij de een bekend tijdschrift werkte over het nieuwe project en schreef er een enthousiast artikel over. De week na de uitgave van het magazine meldden zich meer dan 25 cursisten zich aan, alle plaatsen waren gelijk vol! Inmiddels hebben er meer dan 275 de cursus gevolgd uit Nederland maar ook komen er cursisten voor de intensieve workshops uit België, Spanje en Griekenland. Daarnaast zijn er elke week 6 verschillende groepen van 4 cursisten die hun droomtas realiseren en het ambacht leren.